Kao i svaka mama, želeći da svojoj djeci pružim najbolje već u trudnoći krenula sam sa edukacijom o porođaju, dojenju, a onda i uvođenju nemliječne ishrane svojoj bebi.

Prvo dijete sam rodila 2013. godine i tada su smjernice SZO bile potpuno drugačije, tako da sam za drugu bebu, rođenu 2019. morala sve ponovo da „učim“.

Tada sam shvatila da dosta mama možda nema mogućnost, vrijeme ili priliku da toliko duboko istraži sve detalje vezano za smijernice koje su aktuelne, a zasnovane na istraživanju, pa sam otvorila profil na instagramu (mala_beba_veliki_gurman), na kojem svakodnevno dijelim recepte za bebe, djecu i odrasle.

Podrška na koju sam naišla me podstakla da se edukujem iz oblasti nutricionizma, što je rezultiralo završavanjem dvije obuke (do sada) koje su mi proširile znanje i donijele zvanje Sertifikovanog nutricioniste/Savjetnika za ishranu.

Svi recepti su zasnovani na aktuelnim smjernicama, a sve kombinacije namirnica u svakom obroku su prilagođene tako da beba dobije što kvalitetniji i ukusniji obrok. Uzrast naveden na slikama recepata ne predstavlja obavezujuću preporuku kada ponuditi ovaj obrok, to je isključivo odluka roditelja.

Svi savjeti i recepti se odnose na zdravu i terminsku dojenčad i djecu. Za sve nedoumice oko alergija, nedovoljnog dobijanja na kilaži, anemije, prehrane kod raznih bolesih stanja obratite se pedijatru ili specijalisti koji vodi vaše dijete.

Želimo napomenuti da ovaj sajt www.malabebavelikigurman.com nikako ne zamjenjuje savjete pedijatra ili pregled doktora. Svrha sajta je da vam ponudi ideje za zdrave i raznovrsne obroke, pripremu i zamrzavanje namirnica. Odluke o ishrani djeteta donosi isključivo roditelj u konsultaciji sa pedijatrom!