Kao i svaka mama, želeći da svojoj djeci pružim najbolje već u trudnoći krenula sam sa edukacijom o porođaju, dojenju, a onda i uvođenju nemliječne ishrane svojoj bebi.

Prvo dijete sam rodila 2013. godine i tada su smjernice SZO bile potpuno drugačije, tako da sam za drugu bebu, rođenu 2019. morala sve ponovo da „učim“.

Tada sam shvatila da dosta mama možda nema mogućnost, vrijeme ili priliku da toliko duboko istraži sve detalje vezano za smijernice koje su aktuelne, a zasnovane na istraživanju, pa sam otvorila profil na instagramu (mala_beba_veliki_gurman), na kojem svakodnevno dijelim recepte za bebe različitog uzrasta.

Podrška na koju sam naišla me podstakla da se edukujem iz oblasti nutricionizma, što je rezultiralo završavanjem dvije obuke (do sada) koje su mi proširile znanje i donijele zvanje Sertifikovanog nutricioniste/Savjetnika za ishranu.

Svi recepti su zasnovani na smjernicama SZO, a sve kombinacije namirnica u svakom obroku su prilagođene tako da beba dobije što kvalitetniji i kompletniji obrok iz prilagođen njenom uzrastu.

Svi savjeti i recepti se odnose na zdravu i terminsku dojenčad i djecu. Za sve nedoumice oko alergija, nedovoljnog dobijanja na kilaži, anemije, prehrane kod raznih bolesih stanja obratite se pedijatru ili specijalisti koji vodi vaše dijete.

Želim napomenuti da je sajt www.malabebavelikigurman.com samo vodič kako pravilno uvoditi i spremati namirnice i služi da Vam olakša period koji slijedi, ali on nikako ne zamjenjuje savjet pedijatra ili pregled doktora.