Krompir skuvati u vodi u koju sto stavili malo jodirane soli i napraviti pire (cca 300gr), u to dodati 1 kašiku maslinovog ulja i jedno jaje, sjediniti. Postepeno dodavati pšenično brašno(cca 100gr) dok ne dobijete smjesu od koje možete formirati kugle. Kuglu rastanjiti na dlan, u sredinu staviti kupinu, te opet formirati kuglu od tijesta. Knedle spuštamo u ključalu vodu i kuvamo ukupno 10ak minuta. Dovoljno je nakon što se izdignu na površinu vode kuvati još nekih 5 minuta. Gotove knedle valjati u kokosovo brašno.

❗U receptu se kombinuje skrobno povrće sa žitaricom i jajetom, pa je zbog toga, kao i zbog kuvanja krompira u posoljenoj vodi, recept 12+.
❗Iako se knedle kuvaju tek 2 minuta nakon što se izdignu na površinu zbog jajeta u smjesi i činjenice da je jelo namjenjeno za bebe ja uvijek kuvam duže.
❗Teksturu prilagoditi uzrastu bebe.
❗Po poslednjim smjernicama SZO, iz 2017. godine, alergeni se ne odgađaju, uvodi se sezonsko voće i povrće, dajući prednost lakše probavljivom, meso, riba, orašasti plodovi, jaje. Poslije 12 navršenih mjeseci se uvodi kravlje mlijeko, so, šećer, med…
❗Recept se preporučuje tek nakon što uvedete sve namirnice sa slike, po principu svaka nova namirnica 3 dana uvođenja.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Odgovori